Νεα

5 ΑΣΤΕΡΙΑ ΑΠΌ ΤΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΌ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ ΝΕΩΝ ΜΟΝΤΕΛΩΝ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ (NCAP) ΓΙΑ ΤΟ ΗΛΕΚΤΡΙΚΟ I-PACE ΤΗΣ JAGUAR

●Το ηλεκτρικό μοντέλο I-PACE της Jaguar κερδίζει βαθμολογία πέντε αστέρων στην αξιολόγηση ασφαλείας του Euro NCAP.
● Το SUV πέντε θέσεων επιτυγχάνει υψηλές βαθμολογίες σε όλες τις κύριες κατηγορίες ασφαλείας
● Και τα τρία μέλη της οικογένειας PACE SUV της Jaguar λαμβάνουν τη μέγιστη βαθμολογία πέντε αστέρων στο Euro NCAP
● Το I-PACE είναι το δέκατο κατά σειρά όχημα που παράγει η Jaguar Land Rover το οποίο λαμβάνει πέντε αστέρια
● Το ελαφριάς κατασκευής αμάξωμα από αλουμίνιο και η ενσωματωμένη μπαταρία εξασφαλίζουν εξαιρετική δομική ακαμψία για μέγιστη προστασία των επιβατών

9 Ιανουαρίου 2019, Αθήνα: Το ηλεκτρικό I-PACE της Jaguar έχει επιτύχει βαθμολογία πέντε αστέρων σε επίπεδο ασφαλείας στο Euro NCAP, επιβεβαιώνοντας τη φήμη του ως ένα από τα ασφαλέστερα οχήματα στο δρόμο.

Το πρώτο SUV ηλεκτρικών επιδόσεων της Jaguar σημείωσε 91% για την προστασία των ενήλικων επιβατών, 81% για την προστασία των παιδιών – επιβατών και 81% για την υποβοήθηση ασφαλείας. Το I-PACE συγκέντρωσε τους υψηλότερους βαθμούς τόσο όσον αφορά τη δοκιμή στις επιδόσεις πλευρικής ενίσχυσης όσο και την πιο σημαντική δοκιμή πλευρικής πρόσκρουσης με κατάλληλη προστασία όλων των κρίσιμων σημείων του σώματος.

Το ανωτέρω τελευταίο αποτέλεσμα σημαίνει ότι και τα τρία μέλη της οικογένειας Pace SUV της Jaguar, το E-PACE, το F-PACE και το I-PACE, έχουν λάβει τη μέγιστη βαθμολογία των πέντε αστέρων στο πρόγραμμα Euro NCAP, αποδεικνύοντας τη δέσμευση της Jaguar να σχεδιάσει ορισμένα από τα πιο ασφαλή οικογενειακά αυτοκίνητα. Το I-PACE είναι το δέκατο κατά σειρά μοντέλο του μεγαλύτερου κατασκευαστή οχημάτων της Βρετανίας που λαμβάνει πέντε αστέρια.

Ο Simon Black, Επικεφαλής Έργου, Τεχνικός Αμαξωμάτων της Jaguar Land Rover δήλωσε: «Το I-PACE της Jaguar έχει ήδη λάβει βραβεία για τον σχεδιασμό, τις επιδόσεις και τον χειρισμό του. Αυτό το τελευταίο βραβείο από το Euro NCAP επιβεβαιώνει τα εξαιρετικά επίπεδα ασφαλείας του I-PACE. Το SUV έχει σχεδιαστεί με δεξιοτεχνία και πείρα, με ελαφρύ αμάξωμα από αλουμίνιο και ενσωματωμένη μπαταρία ώστε να παρέχει εξαιρετική προστασία στους επιβαίνοντες σε περίπτωση σύγκρουσης. Η ασφάλεια αποτελεί τη μεγαλύτερη προτεραιότητά μας και είναι φανταστικό να βλέπουμε ότι αυτό ακριβώς αντικατοπτρίζουν και τα αποτελέσματα του Euro NCAP».

Η ελαφριά κατασκευή αμαξώματος αλουμινίου του I-PACE προσφέρει εξ ορισμού υψηλά επίπεδα ακαμψίας και σε συνδυασμό με την ενσωματωμένη μπαταρία – προστατευμένη από σκελετό αλουμινίου – προσφέρει την υψηλότερη στρεπτική ακαμψία από οποιοδήποτε μοντέλο της Jaguar σε 36kNm ανά βαθμό.
Τα σημαντικότερα χαρακτηριστικά του σχεδιασμού του αμαξώματος περιλαμβάνουν σφυρήλατα εξαρτήματα αλουμινίου πρώτης χρήσης στον τομέα σχεδιασμού αυτοκινήτου και τις πρώτες εφαρμογές της Jaguar για θερμική επεξεργασία μετά τη διαμόρφωση, που αποσκοπούν στην αύξηση της αντοχής των κραμάτων αλουμινίου τα οποία χρησιμοποιούνται σε κρίσιμα για την περίπτωση συντριβής, σημεία κατασκευής.

Το I-PACE, διαθέτει επίσης προηγμένες τεχνολογίες ασφάλειας για την προστασία των χρηστών της οδού και των πεζών. Οι τεχνολογίες περιλαμβάνουν πτυσσόμενο καπό και αυτόνομο σύστημα πέδησης έκτακτης ανάγκης με ανίχνευση πεζών και ποδηλάτων. Η Jaguar σχεδίασε επίσης ένα μοναδικό Σύστημα Ηχητικής Προειδοποίησης Προσέγγισης Οχήματος (AVAS) για το πρώτο ηλεκτρικό όχημα το οποίο προειδοποιεί τους χρήστες της οδού όταν πλησιάζει το όχημα. Ο ήχος είναι δυνατόν να ακουστεί σε ταχύτητες μέχρι 20km/h και υπερβαίνει το ελάχιστο 56dB (A) που απαιτείται από τη σχετική προσεχή ευρωπαϊκή νομοθεσία. Το σύστημα δοκιμάστηκε σε συνεργασία με τα μέλη των «Σκύλων-Οδηγών για τους Τυφλούς», του μεγαλύτερου φιλανθρωπικού οργανισμού του Ηνωμένου Βασιλείου για τα άτομα που πάσχουν από απώλεια όρασης.

Εκτός από τις τεχνολογίες ασφάλειας, το SUV υψηλών επιδόσεων προσφέρει πλήρες σετ προηγμένων συστημάτων υποβοήθησης οδηγού, όπως το Σύστημα Ευπροσάρμοστου Ρυθμιστή Ταχύτητας Κίνησης (Adaptive Cruise Control) με Σύστημα Υποβοηθούμενης Οδήγησης (Steering Assist), το Σύστημα Υποβοήθησης για «Τυφλά Σημεία» (Blind Spot Assist) και το Σύστημα Υποβοήθησης παρκαρίσματος 360°.

Τα πλήρη αποτελέσματα των δοκιμών είναι διαθέσιμα στην ιστοσελίδα του Euro NCAP: http://www.euroncap.com

Πηγή:www.media.jaguar.com